Eva en Jarne genieten van eerste stappen bij comediA

Open repetitie op 23 januari

comediA legt op dit moment de laatste hand aan de productie ‘De Zevende Zonde’. Het Peerse gezelschap brengt deze komedie in februari in Den Tichel in Wijchmaal. Met Eva Moerman en Jarne Bertho staan er twee nieuwelingen op de planken. Zij kwamen een jaar geleden naar de ‘open repetitie’ en bleven plakken. Op donderdag 23 januari om 19.30 uur staat er een nieuwe open repetitie op het programma.

KRIEBELEN

Eva Moerman (40) uit Bree en Jarne Bertho (20) uit Peer kwamen niet toevallig naar de open repetitie. “Ik wilde al langer toneelspelen, maar de verenigingen in de buurt stonden niet te springen voor nieuwe gezich- ten. Toen ik de oproep van comediA zag, heb ik mijn kans gewaagd”, ver- telt Eva. Jarne stond al op de planken tijdens zijn middelbareschooltijd in Hechtel. De open repetitie van comediA deed het weer kriebelen. “Het was een warme oproep en ik was meteen verkocht. De goesting was er weer en ik heb eigenlijk nooit getwijfeld”, zegt Jarne.


GOESTING

De twee nieuwkomers hebben alvast één ding gemeen: goesting in toneel. “Ik doe niets liever dan mensen animeren. Steek mij in een kostuum en ik kom in mijn rol”, aldus Eva. Ook Jarne staat graag op de planken. “Toneel vraagt inleving. Je krijgt de kans om je een heel andere ik aan te meten. Dat is een leuke uitdaging”, voegt Jarne toe. “Absoluut”, weet ook Eva. “Ik kreeg meteen het vertrouwen van de groep. Daarom voel ik me ook goed in mijn rol.”

VOOR IEDEREEN

Eva en Jarne zijn tijdens de open repetitie op 23 januari alvast enthousiaste gastvrouw en gastheer. “Niet twijfelen, gewoon komen. comediA zorgt er wel voor dat je je onmiddellijk thuisvoelt”, oppert Jarne. “Je krijgt tijdens de open repetitie een stukje van de nieuwe productie te zien. Net genoeg om ook de rest te willen zien. En daarna te blijven hangen natuurlijk”, lacht Eva.


KENNISMAKING

Heb jij ook zin in theater? Dan mag je niet ontbreken op donderdag 23 januari in Den Tichel in Wijchmaal (Sint-Trudostraat). Vanaf 19.30 uur heten de artistiek verantwoordelijken Lily Vranken en Thomas Vanhove de aanwezigen welkom en daarna geeft regisseur Emmy Froyen tekst en uitleg bij de stand van zaken van de productie.


WELKOM

Interesse? Stuur dan een mail naar welkom@comediapeer.be of neem contact op met Lily Vranken, 0479 48 37 43.

comediA

info@comediapeer.be